Diverse

Ceviche de ton

O reteta de primavara gustoasa, eleganta si satioasa!

Taiati tonul in cubulete de jumatate de centimetru si acoperiti cu suc de la 5 lime, intr-un bol. Lasati la marinat 30-60 de minute.. Taiati ceapa in cubulete fine si lasati la marinat 10-15 minute in otet.. Prajiti pe grill sau in cuptor cateva felii de paine buna, stropite cu putin ulei de masline, pana devin aurii.. Stoarceti usor pestele intre palme, sa se scurga toata lamaia. La fel si cu cea

Ceviche de ton


Portii

4

portii


Timp preparare

22

minute


Timp gatire

22

minute

Ingrediente

  • 150 gr peste ton

  • 5 buc lime

  • 1 buc ceapa rosie

  • 2 crengute de chives

  • 4 felii bagheta

  • 50 ml otet

  • dupa gust sare de mare

  • dupa gust piper

  • dupa gust ulei de masline

  • dupa gust fulgi de chilli

  • dupa gust rosii Cherry

Mod de preparare

  • Taiati tonul in cubulete de jumatate de centimetru si acoperiti cu suc de la 5 lime, intr-un bol. Lasati la marinat 30-60 de minute.
  • Taiati ceapa in cubulete fine si lasati la marinat 10-15 minute in otet.
  • Prajiti pe grill sau in cuptor cateva felii de paine buna, stropite cu putin ulei de masline, pana devin aurii.
  • Stoarceti usor pestele intre palme, sa se scurga toata lamaia. La fel si cu ceapa; o puteti chiar stoarce intr-un servetel de hartie ca sa iasa tot otetul. Intr-un bol, amestecati pestele cu ceapa, chives tocat fin, sare de mare, piper si ulei de masline. Puteti adauga si fulgi de chilli, dupa gust si/sau cateva rosii cherry taiate cubulete (dar le scoateti semintele inainte).

Share