Deserturi

Cele mai rapide gogoși de la bunica

Cea mai rapidă și gustoasă rețetă de gogoși pe care o poți face. Din 6 ingrediente, în 6 pași simpli. Fiecare gură luată e ca o întoarcere în timp, în bucătăria de la țară a bunicilor. O să o adori, au un gust incredibil datorită combinației perfecte de ingrediente simple.

Bate oul cu zahărul. Adaugă și brânza de vaci. Cerne făina.. Ia cam jumătate de linguriță rasă de praf de copt, stinge-l cu puțin oțet. Toarnă peste combinația de mai sus. Amestecă bine. O să obții o compoziție destul de moale și lipicioasă.. Într-o cratiță înaltă, toarnă un strat înăltuț de ulei și încinge-l.. Tapetează-ți mâinile cu făină. Formează din aluatu

Cele mai rapide gogoși de la bunica


Timp preparare

5

minute


Timp gatire

10

minute

Ingrediente

  • 150 g brânză de vaci

  • 1 ou

  • 1 lingură și 1/2 de zahăr

  • 6-8 linguri de făină

  • 1 vârf de linguriță de praf de copt +oțet

  • ulei pentru prăjit

  • *Opțional, zahăr pudră vanilat

Mod de preparare

  • Bate oul cu zahărul. Adaugă și brânza de vaci. Cerne făina.
  • Ia cam jumătate de linguriță rasă de praf de copt, stinge-l cu puțin oțet. Toarnă peste combinația de mai sus. Amestecă bine. O să obții o compoziție destul de moale și lipicioasă.
  • Într-o cratiță înaltă, toarnă un strat înăltuț de ulei și încinge-l.
  • Tapetează-ți mâinile cu făină. Formează din aluatul de mai sus niște biluțe pe care le dai, fix ca pe niște chiftele, prin puțină făină. Pune-le pe un fund de lemn, până se încinge uleiul.
  • Pune-le cu grijă, pe rând, în uleiul încins bine. Prăjește-le pe fiecare parte până când devin rumen aurii și se pătrund.
  • Scoate-le pe un șervețel de hârtie ca să scapi de uleiul în exces. Pudrează-le cu zahăr, când s-au răcit un pic.
  • Alte rețete savuroase de gogoși:

Share