Diverse

Ceai japonez Matcha

Matcha este singura varietate de ceai produsa in mod traditional. Principala diferenta intre ceaiul Matcha si alt tipuri de ceai este ca se foloseste intreaga frunza, nu doar o infuzie. Bautura pe care o veti savura este chiar un extract de ceai, deoarece frunzele stau in permanenta in ceasca, oferindu-va un aport mai mare de antioxidanti, vitamine, minerale si fibre.

Fierbe apa si las-o la racit pana ajunge la aproximativ 80°C.. Pregateste intre timp o sita fina, un tel micut, un bol, o cescuta, un instrument de masura si evident pudra de Matcha.. Pentru o ceasca de ceai se pune in sita 1,5 lingurite de pudra.. Cerne usor pudra in bol. Asa te asiguri ca nu vor exista ulterior cocoloase in ceai.. Toarna cu grija peste pudra de ceai ~100 ml de apa pentru fiecar

Ceai japonez Matcha


Portii

1

portii


Timp preparare

2

minute


Timp gatire

2

minute

Ingrediente

  • 1.5 lingurite pudra de Matcha

  • 100 ml apa

Mod de preparare

  • Fierbe apa si las-o la racit pana ajunge la aproximativ 80°C.
  • Pregateste intre timp o sita fina, un tel micut, un bol, o cescuta, un instrument de masura si evident pudra de Matcha.
  • Pentru o ceasca de ceai se pune in sita 1,5 lingurite de pudra.
  • Cerne usor pudra in bol. Asa te asiguri ca nu vor exista ulterior cocoloase in ceai.
  • Toarna cu grija peste pudra de ceai ~100 ml de apa pentru fiecare ceasca.
  • Folosind un tel micut, amesteca apa cu pudra. Cu incheietura mainii relaxata, incearca sa desenezi literele "M" sau "W" cand amesteci. Amesteca 10-15 secunde, pana ceaiul devine de culoare verde aprins si formeaza o usoara spuma deasupra.
  • Cu grija toarna ceaiul in cescuta de servire.
  • Asa arata un ceai Matcha gata. Ai grija sa-l bei imediat dupa preparare, altfel pudra se va aseza pe fundul cescutei si ceaiul nu va mai fi la fel de bun.

Share