Deserturi

Catifea rosie cu capsuni

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase si se aseamana cu o crema. Se adauga untul topit si racit in fir subtire, ca la maioneza. La final se adauga laptele batut si extractul de vanilie si se amesteca cu un tel tip para sau cu mixerul la viteza mica. Faina se amesteca cu cacaoa, praful de copt si colorantul pulbere. Se adauga ingredientele uscate la

Catifea rosie cu capsuni

Ingrediente

  • Pentru blat:2 oua mari1 praf de sare200 gr zahar100 gr unt gras topit1 lingura extract natural din vanilie100 ml lapte batut250 gr faina1 lingurita cacao neagra olandeza1/4 lingurita colorant pudra rosu (de la Pastai de vanilie am folosit eu)1 lingura praf de coptPentru crema:300 ml smantana pentru frisca300 gr iaurt gras grecesc100 gr zahar3 foi gelatina (5 gr)50 ml lapte condensatPentru jeleul de capsuni:500 gr capsuni congelate100 ml sirop din fructe de padure150 gr zahar1 plic gelatina granule50 ml apa recePentru decor: ciocolata alba, bombonele

Mod de preparare

  • Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase si se aseamana cu o crema. Se adauga untul topit si racit in fir subtire, ca la maioneza. La final se adauga laptele batut si extractul de vanilie si se amesteca cu un tel tip para sau cu mixerul la viteza mica. Faina se amesteca cu cacaoa, praful de copt si colorantul pulbere. Se adauga ingredientele uscate la cele umede, in mai multe transe si se amesteca cu telul tip para sau la viteza mica a mixerului. Se imparte aluatul in doua si se coace in tava rotunda cu inel detasabil sau tava din silicon, tapetat fundul cu hartie de copt. Se scot blaturile pe un gratar si se lasa sa se raceasca.Pentru crema: foile de gelatina se pun la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pana capata consistenta dorita. Se adauga iaurtul la frisca si se mixeaza la viteza mica pana se incorporeaza ingredientele. Laptele condensat se incalzeste si se adauga foile de gelatina hidratate. Se amesteca pana gelatina s-a dizolvat. Se adauga la crema de frisca si se amesteca.Pentru jeleul de capsuni: fruictele se pun impreuna cu siropul intr-o craticioara. Se pun pe foc si se lasa sa firaba 10-15 minute, pana fructele sau inmuiat. Se adauga zaharul si se lasa pe foc inca 2-3 minute pana zaharul s-a topit. Cu un mixer vertical se pasireaza bine fructele pana devin un piure fin. Gelatina se hidrateaza in apa rece pentru 10 minute, apoi se dizola la flacara foarte mica. Se adauga peste piureul de capsuni si se lasa sa se raceasca.Pentru asamblare: tava in care am copt blaturile se captuseste cu folie de aluminiu sau folie alimentara. Se pune primul blat, se adauga piureul de capsuni din care am oprit 4-5 linguri pentru a unge cu jeleu si blatul care va venii deasupra. Se da tava la frigider pentru o ora. Peste jeleul de capsuni intarit se adauga crema. Se da tava din nou la frigider pentru o ora sau pana crema s-a intarit. Se scoate tortul pe un platou, se pune si cealalta foaie de blat, se decoreaza cu ciocolata alba topita si bombonele si se da tortul la frigider pentru inca 1-2 ore.

Share