Romaneasca

Castraveti murati pentru iarna

Castraveti murati la borcan, o reteta clasica de muraturi pentru iarna.

Spalam bine castravetii. Pregatim borcane mari pentru muraturi.. Asezam in fiecare borcan frunze de telina, bucati de telina, crengute de marar, catei de usturoi, rondele de morcov, cate un ardei iute taiat in bucatele si castraveti asezati astfel incat sa incapa cat mai bine.. Umplem borcanele cu apa.. Apoi, rasturnam apa intr-o oala si o masuram. Vor fi aproximativ 2 litri de apa. Astfel, vom st

Castraveti murati pentru iarna


Portii

20

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 2 kg castraveti

  • 1 buc morcov

  • 10 catei usturoi

  • 2 buc ardei iute

  • 2 frunze marar

  • 2 frunze telina

  • 2 l apa

  • 2 linguri sare

  • 1 lingura boabe de piper

  • 1 lingura mustar boabe

  • 200 gr telina

Mod de preparare

  • Spalam bine castravetii. Pregatim borcane mari pentru muraturi.
  • Asezam in fiecare borcan frunze de telina, bucati de telina, crengute de marar, catei de usturoi, rondele de morcov, cate un ardei iute taiat in bucatele si castraveti asezati astfel incat sa incapa cat mai bine.
  • Umplem borcanele cu apa.
  • Apoi, rasturnam apa intr-o oala si o masuram. Vor fi aproximativ 2 litri de apa. Astfel, vom sti ce cantitate de sare trebuie pusa in apa. Se pune o lingura de sare grunjoasa la un litru de apa, deci noi vom adauga 2 linguri de sare in apa.
  • Vom pune si cate o lingura de piper boabe si o lingura de mustar boabe si lasam apa pe foc, pana da intr-un clocot si se topeste sarea.
  • Apoi, vom turna apa inapoi in borcane, peste castraveti.
  • Sigilam borcanele cu capac si le acoperim cu o patura, pana se racesc. Se pastreaza 2 zile intr-un loc calduros, apoi se muta intr-un loc racoros, pana se mureaza. Dupa circa 2 saptamani se pot consuma.

Share