Muraturi

Castraveti murati in saramura

Spalam castravetii foarte bine. Pregatim borcanele punand pe fundul lor cimbru, marar, bucati de hrean, ardei iute si frunze de telina, apoi incepem sa asezam castravetii cat mai aproape unii de altii. Din loc in loc vom mai adauga cate un hrean, ardei iute, frunza de telina.Saramura: fierbem apa cu ingredientele din reteta si-l turnam deasupra castravetilor. Vom lasa borcanele acoperite (loc cald

Castraveti murati in saramura

Ingrediente

  • 10 kg. castraveti cimbru, marar uscat (5 legaturi) 1 kg. hrean 300 gr. ardei iute frunze de telina otet Saramura: 1 L apa 1 lingura sare dura boabe de piper (o lingurita) 3-4 foi de dafin

Mod de preparare

  • Spalam castravetii foarte bine. Pregatim borcanele punand pe fundul lor cimbru, marar, bucati de hrean, ardei iute si frunze de telina, apoi incepem sa asezam castravetii cat mai aproape unii de altii. Din loc in loc vom mai adauga cate un hrean, ardei iute, frunza de telina.Saramura: fierbem apa cu ingredientele din reteta si-l turnam deasupra castravetilor. Vom lasa borcanele acoperite (loc caldut), 2-3 zile, timp in care vom indeparta spuma formata. In final vom turna deasupra otet fiert (aproximativ 3-4 linguri/borcan) si le inchidem ermetic.

Share