Romaneasca

Castraveti in otet

Castraveti in otet cu ceapa, marar si mirodenii, dupa o reteta pe care am invatat-o de la mama.

Se spala bine borcanele. Se spala castravetii si se asaza in borcane. Se presara printre castraveti rondele de ceapa, boabe de piper negru, boabe de mustar si boabe de ienibahar.. Se pun la fiert apa cu otetul, zaharul, sarea (2 lingurite cu sare la un litru de apa) si foile de dafin, iar din momentul in care incep sa fiarba, se lasa cateva clocote (asta inseamna cam 7 minute).. Se asaza cutite su

Castraveti in otet


Portii

10

portii


Timp preparare

15

minute


Timp gatire

15

minute

Ingrediente

  • 1.5 kg castraveti

  • 1 l apa

  • 200 ml otet de vin alb

  • 2 lingurite sare

  • 1 lingura zahar

  • 1 buc ceapa alba

  • dupa gust foi de dafin

  • dupa gust boabe de piper negru

  • dupa gust mustar boabe

  • dupa gust boabe de ienibahar

  • dupa gust flori de marar

Mod de preparare

  • Se spala bine borcanele. Se spala castravetii si se asaza in borcane. Se presara printre castraveti rondele de ceapa, boabe de piper negru, boabe de mustar si boabe de ienibahar.
  • Se pun la fiert apa cu otetul, zaharul, sarea (2 lingurite cu sare la un litru de apa) si foile de dafin, iar din momentul in care incep sa fiarba, se lasa cateva clocote (asta inseamna cam 7 minute).
  • Se asaza cutite sub borcane ori se pun borcanele pe chiuveta (ca sa nu crape). Se toarna lichidul fierbinte in borcane. Se pun deasupra flori de marar, se indeasa cu grija si se pun tijele de la marar, astfel incat sa tina bine castravetii. Se pun capacele la borcane, apoi se tin intoarse cu capul in jos si se acopera cu un prosop de bucatarie, pana se racesc. Se depoziteaza la loc racoros.

Share