Aperitive / Garnituri

Cartofi umpluti la cuptor

Cartofii se spala bine sub jetul de apa si se baga la cuptor pana de coc (trebuie sa se inmoaie putin). Cand sunt copti se scot si se lasa un pic sa se raceasca, apoi se taie la fiecare cate un capacel. Cu o lingura se scobesc, dar cu atentie sa nu se rupa.

Miezul se amesteca cu untul, cascavalul ras, ceapa tocata marunt, putin piper si sare daca mai trebuie(cascavalul este si el

Cartofi umpluti la cuptor


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 7 cartofi mai marisori

  • 150 gr cascaval

  • 1 ceapa rosie sau 3-4 fire de ceapa verde

  • 1 lingura unt

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Cartofii se spala bine sub jetul de apa si se baga la cuptor pana de coc (trebuie sa se inmoaie putin). Cand sunt copti se scot si se lasa un pic sa se raceasca, apoi se taie la fiecare cate un capacel. Cu o lingura se scobesc, dar cu atentie sa nu se rupa.

    Miezul se amesteca cu untul, cascavalul ras, ceapa tocata marunt, putin piper si sare daca mai trebuie(cascavalul este si el sarat). Se amesteca bine toate ingredientele, iar cu aceasta compozitie se umplu cartofii. Se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si apoi se pun capacelele la fiecare. Se mai da la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

    Cand sunt gata se scot si se servesc simpli sau ca si garnitura, cu un gratarel, o fripturica si o salata.

    Pofta buna!!!

Share