Romaneasca

Cartofi umpluti cu piure de spanac si carne tocata

Reteta preferata a familiei mele!

Se spala bine cartofii, cu tot cu coaja, apoi se pun la fiert, acoperiti de apa, cu un praf de sare. Se lasa sa fiarba, nu foarte tare, se lasa sa patrunda mai greu furculita in ei, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca un pic. Se prepara piureul de spanac calind 2 catei de usturoi in 30 ml de ulei de masline, apoi se scot si se caleste jumatate din afumatura taiata in cubulete mici, se adauga p

Cartofi umpluti cu piure de spanac si carne tocata


Portii

5

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 5 buc cartof alb

  • 200 gr spanac congelat

  • 100 gr afumatura

  • 50 ml ulei de masline

  • 2 catei usturoi

  • dupa gust sare

  • praf de piper

  • 200 gr carne tocata de curcan

  • 1 buc morcov

  • 1 legatura patrunjel proaspat

  • 75 gr cascaval

  • 10 buc ou de prepelita

  • 1 lingurita amestec de legume uscate

  • 100 ml apa

Mod de preparare

  • Se spala bine cartofii, cu tot cu coaja, apoi se pun la fiert, acoperiti de apa, cu un praf de sare. Se lasa sa fiarba, nu foarte tare, se lasa sa patrunda mai greu furculita in ei, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca un pic. Se prepara piureul de spanac calind 2 catei de usturoi in 30 ml de ulei de masline, apoi se scot si se caleste jumatate din afumatura taiata in cubulete mici, se adauga piureul de spanac decongelat si scurs bine, se adauga si un pic de apa, se potriveste de sare si piper dupa gust si se lasa sa clocoteasca, pana se leaga bine. Se lasa sa se raceasca.
  • Se prepara umplutura de carne, calind in restul de ulei si restul de afumatura cu rondele subtiri de morcov, apoi se adauga carnea tocata si se condimenteaza cu legumele deshidratate fara sare si se potriveste de sare, se lasa sa fiarba bine, pana scade tot sucul lasat. Se adauga verdeata tocata fin.
  • Cartofii, calzi inca, se taie in 2 parti egale, se scobesc cu o lingurita, lasand un perete din miez gros cam de un cm. Se asaza jumatatile de cartof cu scobitura in sus, in tava in care am pus hartie de copt, apoi punem cate o lingura de piure de spanac, deasupra cate o lingura de umplutura de carne tocata, se presara cascaval ras deasupra, se sparge cate un ou de prepelita si se dau la cuptor pentru inca 15 minute, pana se rumenesc frumos.

Share