Romaneasca

Cartofi umpluti cu cascaval si branza

Cartofi umpluti cu branza, cascaval si ardei.

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca sunt fierti. Cand scobitoarea intra in cartof fara probleme, se stinge focul. Se scurg cartofii de apa si se lasa sa se raceasca putin.. Ardeiul se spala, se curata si se taie in fasii. Se caleste intr-o tigaie cu 10 ml de ulei, timp de cateva minute pana cand se inmoaie.. Intr-un bol se amesteca untu

Cartofi umpluti cu cascaval si branza


Portii

2

portii


Timp preparare

42

minute


Timp gatire

42

minute

Ingrediente

  • 2 buc cartof

  • 30 gr unt

  • 60 gr cascaval

  • 60 gr telemea de oaie

  • 1 buc ardei rosu

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 10 ml ulei

Mod de preparare

  • Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca sunt fierti. Cand scobitoarea intra in cartof fara probleme, se stinge focul. Se scurg cartofii de apa si se lasa sa se raceasca putin.
  • Ardeiul se spala, se curata si se taie in fasii. Se caleste intr-o tigaie cu 10 ml de ulei, timp de cateva minute pana cand se inmoaie.
  • Intr-un bol se amesteca untul cu branza, cascavalul, sarea si piperul. Se amesteca pana cand se omogenizeaza bine.
  • Cartofii se taie in doua, longitudinal si se scobeste miezul pentru a forma un loc in care sa punem umplutura. Cartoful pe care il obtinem de aici se adauga in bol peste celelalte ingrediente si se amesteca din nou pana se inglobeaza bine si cartoful.
  • Se umplu cartofii cu acest amestec si se dau la cuptor 20 de minute pana se rumenesc.

Share