Aperitive / Garnituri

Cartofi si dovleac la cuptor

In tava mare a aragazului punem hartie de copt. Spalam cartofii, cu tot cu coaja, cu un burete abraziv. Spalam si dovleacul, fara sa-i inlaturam coaja, ii taiem capetele si-l curatam de seminte. Taiem cartofii si dovleacul in felii de grosimea unui deget. Le punem pe toate in tava, asezonam cu sare si piper, stropim cu uleiurile mentionate la ingrediente, presaram cu frunzulite proaspete de rozmarin, iar feliutele de pulpa le taiem in bucatele si le punem deasupra. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 50 minute, pana cartofii si dovleacul se rumenesc usor deasupra. Serviti calzi cu salata de cruditati. Pofta buna!!

pulpa de porc sa fie cu putina grasime, fiind taiata in felii foarte subtiri(seamana cu prosciutto) devine crocanta, daca nu doriti textura de crocant atunci rugati la magazin sa fie taiate felile putin mai groase o masa usoara, dulceaga care poate fi servita si la pranz dar si seara

Cum imi place dovleacul placintar foarte mult, eu il folosesc nu doar la placinte sau deserturi. Il gasesc extrem de delicios si in mancaruri in anumite combinatii, aromatizat cu ce va place voua….trebuie doar sa gasiti combinatia care v-ar satisface voua papilele gustative. Nu o mai lungesc si va las reteta care ne-a placut noua..

Cartofi si dovleac la cuptor

Ingrediente

  • 3 cartofi marisori 1 dovleac placintar de marime medie 1-2 crengute de rozmarin proaspat 2 linguri ulei de masline 2 linguri ulei aromatizat cu infuzie de ciuperci porcini si aroma de trufe sare si piper proaspat macinat dupa gust 150 gr pulpa de porc feliata foarte subtire de la Sergiana

Mod de preparare

  • Cum imi place dovleacul placintar foarte mult, eu il folosesc nu doar la placinte sau deserturi. Il gasesc extrem de delicios si in mancaruri in anumite combinatii, aromatizat cu ce va place voua….trebuie doar sa gasiti combinatia care v-ar satisface voua papilele gustative. Nu o mai lungesc si va las reteta care ne-a placut noua..

Share