Aperitive / Garnituri

Cartofi si carnati in sos de branza, la cuptor

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa rece cu sare. Dupa ce au fiert, se racesc apoi se curata si se taie cubulete. Carnatii se taie rondele si se prajesc pe ambele parti in putin ulei pt 4-5 minute. Intr-un bol se pun cartofii si bucatile de carnati, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa deoparte.Branza se amesteca cu smantana, iaurtul si ouale. Se condimenteaza cu sare, piper

Cartofi si carnati in sos de branza, la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg cartofi 2 fire carnati sare, piper 250 g branza de burduf 100 g smantana 150 g iaurt gras 3-4 lg lapte 2 oua sare, piper patrunjel tocat

Mod de preparare

  • Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa rece cu sare. Dupa ce au fiert, se racesc apoi se curata si se taie cubulete. Carnatii se taie rondele si se prajesc pe ambele parti in putin ulei pt 4-5 minute. Intr-un bol se pun cartofii si bucatile de carnati, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa deoparte.Branza se amesteca cu smantana, iaurtul si ouale. Se condimenteaza cu sare, piper si daca este prea gros sosul se subtiaza cu laptele. La final se pune patrunjelul tocat si se amesteca. Sosul se toarna peste cartofi si carnati si se omogenizeaza usor pentru a nu se zdrobi cartofii. Se toarna amestecul intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor ul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra. Se serveste cald!Pofta buna!

Share