Sezon

Cartofi scazuti, cu mamaliguta

Se curata cepele, se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se taie in forma dorita si se calesc usor, la foc mic, pana devin ca sticla.Cartofii se curata, se spala, se taie feliute de aproximativ 5-6 mm grosime, dupa care se pun in cratita, peste cartofi. Se toarna apa, cat sa-i acopere si se lasa la fiert.Intre timp se curata usturoiul, se spala si se taie marunt.Se alege, se spala, se zvanta si se taie marunt frunzele de patrunjel.Cand cartofii sunt aproape fierti, se adauga usturoiul taiat marunt si condimentele (sare, piper si cimbru). Se mai lasa cartofii la scazut inca 3-4 minute, dupa care se opreste focul de la aragaz, se presara frunzele de patrunjel si mancarea poate fi servita deja cu mamaliguta calda, sau ca garnitura.

Alegeti cartofi rosii, care nu se sfarama usor. Nu caliti tare ceapa, ci inmuiati-o doar putin, ca sa ramana dulce. Ceapa calita usor, usturoiul si cimbrul dau gustul foarte bun al acestei mancari. Se poate folosi atat ceapa galbena, cat si ceapa rosie. De obicei eu fac aceasta mancare cu ceapa galbena, dar acum am vrut sa-i dau putina culoare, folosind ceapa rosie. Cartofii se fac scazuti, dar trebuie sa mai ramana putin sos care sa-i lege. Daca sosul scade complet, s-ar putea ca mancarea sa se prinda de fundul cratitei, ceea ce este de evitat.

Este o reteta pe care o fac adeseori in zilele de post, pentru ca-mi place, mai ales cu mamaliguta calda. Cartofii scazuti (care se fac foarte usor) sunt economici si pot fi serviti ca atare, sau ca garnitura, langa o portie de carne.

Cartofi scazuti, cu mamaliguta

Ingrediente

  • 6 cartofi 2 cepe 6 catei de usturoi 30-40 ml ulei de floarea soarelui sare piper 1/2 lingurita de cimbru 1 legatura de frunze de patrunjel apa

Mod de preparare

  • Este o reteta pe care o fac adeseori in zilele de post, pentru ca-mi place, mai ales cu mamaliguta calda. Cartofii scazuti (care se fac foarte usor) sunt economici si pot fi serviti ca atare, sau ca garnitura, langa o portie de carne.

Share