Mancaruri de legume

Cartofi noi taranesti

Intr-o cratita am incins uleiul in care am pus cartofii taiati cuburi mari. Ii lasam la foc iute sa se rumeneasca si ii amestecam dupa 2 minute. Cand sunt rumeniti se adauga o ceasca apa, se pune capacul intr-o parte si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand si verificam sa nu scade de tot apa. Cu 15 minute inainte sa fie gata, ceapa am taiat-o rondele, si usturoiul felii si le-am adaugat

Cartofi noi taranesti


Portii

4

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 15 cartofi noi

  • 4 fire ceapa verde

  • 10 catei usturoi

  • 0 ceasca apa

  • 1/2 lingurita boia iute

  • 2 linguri marar proaspat tocat

  • 150 g branza burduf

  • ulei

  • sare si piper

Mod de preparare

  • Intr-o cratita am incins uleiul in care am pus cartofii taiati cuburi mari. Ii lasam la foc iute sa se rumeneasca si ii amestecam dupa 2 minute. Cand sunt rumeniti se adauga o ceasca apa, se pune capacul intr-o parte si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand si verificam sa nu scade de tot apa. Cu 15 minute inainte sa fie gata, ceapa am taiat-o rondele, si usturoiul felii si le-am adaugat este cartofi. La final marar, boia, sare si piper si branza de burduf.

    Noi am servit cartofii alaturi de ceafa de porc.

Share