Aperitive / Garnituri

Cartofi gratinati

Gratinarea ofera oricarui ingredient un plus de gust, de culoare si de textura, cartofii gratinati fiind o optiune excelenta atunci cand ne dorim o garnitura delicioasa si usor de preparat.

Spalam si curatam toate legumele. Cartofii ii taiem rondele de dimensiuni egale, iar ceapa si feniculul vor fi feliate julienne. Le asezonam generos cu sare si cu piper, apoi le amestecam cu smantana.. Radem pe razatoarea cu ochiuri mari cascavalul, apoi razuim si parmezanul.. Pregatim tava in care vom coace preparatul cu un strat generos de unt. Acest pas va preveni arderea branzeturilor si va aj

Cartofi gratinati


Portii

4

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 700 gr cartofi

  • 2 buc ceapa alba

  • 1 buc bulbi de fenicul

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper alb

  • 50 gr unt

  • 200 gr cascaval

  • 100 gr parmezan

  • 400 ml smantana de gatit

Mod de preparare

  • Spalam si curatam toate legumele. Cartofii ii taiem rondele de dimensiuni egale, iar ceapa si feniculul vor fi feliate julienne. Le asezonam generos cu sare si cu piper, apoi le amestecam cu smantana.
  • Radem pe razatoarea cu ochiuri mari cascavalul, apoi razuim si parmezanul.
  • Pregatim tava in care vom coace preparatul cu un strat generos de unt. Acest pas va preveni arderea branzeturilor si va ajuta la desprinderea din tava a cartofilor gratinati dupa coacere.
  • Punem un strat de cartofi, fenicul si ceapa in tava, apoi un strat de cascaval si unul de parmezan. Continuam sa le alternam, pana cand aproape am epuizat ingredientele. Pentru un aspect placut, ultimul strat va fi format doar din cartofi, apoi vom presara restul din branzeturile rase peste. Adaugam cateva bucati mici de unt pe deasupra.
  • Punem tava in cuptorul preincins la 200°C. Se coc pentru 30-40 de minute sau pana cand la suprafata s-a format o crusta aurie.

Share