Mancaruri de legume

Cartofi cu rozmarin la cuptor

Spălăm cateofii in coaja si ii tăiem cu grija in felii transversale, in așa fel încât feliile sa rămână totuși unite la bază. In acest scop putem folosi o lingura, plasăm cartoful pe lingura si la taiere va ramâne o margine neatinsă. Punem cartofii pe hârtia de copt îi sărăm, piperăm, îi ungem cu un amestec de ulei de măsline si rozmarin s

Cartofi cu rozmarin la cuptor


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi

  • 10 linguri de ulei

  • sare

  • piper

  • 2 lingurițe de rozmarin uscat

  • 5-6 căței de usturoi

Mod de preparare

  • Spălăm cateofii in coaja si ii tăiem cu grija in felii transversale, in așa fel încât feliile sa rămână totuși unite la bază. In acest scop putem folosi o lingura, plasăm cartoful pe lingura si la taiere va ramâne o margine neatinsă. Punem cartofii pe hârtia de copt îi sărăm, piperăm, îi ungem cu un amestec de ulei de măsline si rozmarin si între felie de cateofii plasăm felii subțiri de usturoi. Coacem la 180 de grade până se rumenesc frumos. 

    Pot fi Consumați ca atare cu o salată, sau pot constitui o minunata garnitura la friptura. 

     

     

Share