Romaneasca

Cartofi cu malai la cuptor

Atunci cand iti doresti sa mananci niste cartofi crocanti la cuptor…

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Se lasa cam pana sunt in proportie de 80% facuti.. Le stingem focul cartofilor, ii decojim si ii taiem in felii lungi. Ii punem intr-un castron si peste ei adaugam uleiul de masline. Amestecam, astfel incat toti cartofii sa fie unsi.. Intr-un bol, punem malaiul. Usturoiul il curatam, il zdrobim si il amestecam cu malaiul. Punem si sarea si piperul.. A

Cartofi cu malai la cuptor


Portii

2

portii


Timp preparare

25

minute


Timp gatire

25

minute

Ingrediente

  • 2 buc cartof

  • 50 gr malai

  • 2 catei usturoi

  • 3 linguri ulei de masline

  • 1 l apa

  • dupa gust sare

  • 1 lingurita piper

Mod de preparare

  • Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Se lasa cam pana sunt in proportie de 80% facuti.
  • Le stingem focul cartofilor, ii decojim si ii taiem in felii lungi. Ii punem intr-un castron si peste ei adaugam uleiul de masline. Amestecam, astfel incat toti cartofii sa fie unsi.
  • Intr-un bol, punem malaiul. Usturoiul il curatam, il zdrobim si il amestecam cu malaiul. Punem si sarea si piperul.
  • Adaugam amestecul de malai peste cartofi si amestecam bine, ca sa se agate malaiul de cartofi.
  • Dam la cuptor, la foc mediu, pana sunt gata cartofii si malaiul incepe sa se rumeneasca.

Share