Mancaruri de legume

Cartofi copti cu usturoi si parmezan

Uite ceva tare usor de facut, pentru zile cand timpul nu ne ajunge sau inspiratia nu vine…Cartofii copti pot fi mancati ca atare, alaturi de o salata, sau ca garnitura, alaturi de o friptura.

Am spalat bine cartofii, fara sa ii curat de coaja. 

I-am taiat rondele si i-am pus intr-o tava. I-am condimentat cu sare, am stropit cu putin ulei de masline extravirgin, am turnat o cescuta de apa si am imprastiat cativa graunti de usturoi, tot in coaja.

Am pus tava in cuptorul incins si am lasat cartofii pana s-au rumenit pe o paret. I-am intors si i-am mai lasat pana s-

Cartofi copti cu usturoi si parmezan


Portii

2

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 3 cartofi

  • 1 catel de usturoi

  • sare

  • ulei

  • 1 ceasca de apa

  • parmezan

  • marar

Mod de preparare

  • Am spalat bine cartofii, fara sa ii curat de coaja. 

    I-am taiat rondele si i-am pus intr-o tava. I-am condimentat cu sare, am stropit cu putin ulei de masline extravirgin, am turnat o cescuta de apa si am imprastiat cativa graunti de usturoi, tot in coaja.

    Am pus tava in cuptorul incins si am lasat cartofii pana s-au rumenit pe o paret. I-am intors si i-am mai lasat pana s-au rumenit si pe partea cealalta.

    I-am asezat pe farfurie, am presarat marar tocat si fulgi de parmezan. Am stropit cu putina crema de otet balsamic.

Share