Romaneasca

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi gatiti cu sunculita afumata.

Se curata, se spala si se taie cartofii in cubulete. Se spala, se curata si se taie in fasii ardeiul kapia. Se curata si se toaca marunt ceapa rosie. Se taie in fasii de marimea ardeiul kapia sunculita afumata.. Se pune sunculita afumata la calit in doua linguri de ulei de floarea soarelui. Dupa ce s-a calit putin sunculita, se adauga ceapa rosie, ardeiul kapia si cartofii. Se condimenteaza cu sar

Cartofi boieresti cu sunculita afumata


Portii

4

portii


Timp preparare

25

minute


Timp gatire

25

minute

Ingrediente

  • 1 kg cartofi

  • 2 buc ardei kapia

  • 250 gr sunculita afumata

  • 1 buc ceapa rosie

  • 0.5 lingurita sare

  • 0.5 lingurita piper

  • 4 crengute de patrunjel proaspat

  • 2 linguri ulei de floarea soarelui

  • 250 ml apa

Mod de preparare

  • Se curata, se spala si se taie cartofii in cubulete. Se spala, se curata si se taie in fasii ardeiul kapia. Se curata si se toaca marunt ceapa rosie. Se taie in fasii de marimea ardeiul kapia sunculita afumata.
  • Se pune sunculita afumata la calit in doua linguri de ulei de floarea soarelui. Dupa ce s-a calit putin sunculita, se adauga ceapa rosie, ardeiul kapia si cartofii. Se condimenteaza cu sare si cu piper si se lasa la gatit, pana se rumenesc putin. Se adauga un pahar de apa calduta si se mai lasa la gatit, pana se patrund cartofii si scade apa. La final, se adauga patrunjelul tocat marunt.

Share