Carne si fripturi

Carne tocata in cuib de mamaliga

Se pune laptele la fiert cu putina sare. Se adauga malaiul treptat si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se fierbe mamaliga. Se ia se pe foc si se adauga cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Se amesteca pana se omogenizeaza.Se unge un vas de yena cu unt si se pune mamaliga. Se tapetaeaza fundul si peretii vasului cu mamaliga.Se taie ceapa si usturoiul marunt si se calesc in putin ulei de m

Carne tocata in cuib de mamaliga

Ingrediente

  • 200 g malai 400 ml lapte 100 g cascaval 500 g carne de vita tocata 200 g ciuperci 2 rosii 1 ceapa 4 catei de usturoi 1 lingura pasta de ardei putin ulei de masline sare, piper cimbru unt pentru uns tava

Mod de preparare

  • Se pune laptele la fiert cu putina sare. Se adauga malaiul treptat si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se fierbe mamaliga. Se ia se pe foc si se adauga cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Se amesteca pana se omogenizeaza.Se unge un vas de yena cu unt si se pune mamaliga. Se tapetaeaza fundul si peretii vasului cu mamaliga.Se taie ceapa si usturoiul marunt si se calesc in putin ulei de masline. Se adauga carnea tocata si se lasa pana isi schimba culoarea.Rosiile se taie cubulete si se adauga peste carne. Adaugam ciupercile si pasta de ardei si se lasa sa fiarba pana scade zeama.Se condimenteaza cu sare si piper si se presara cimbru.Toata compozitia se pune in cuibul de mamaliga si se da la cuptor 15-20 de minute.Se serveste calda.

Share