Carne si fripturi

Carne de porc chinezeasca cu piure la bain-marie

Preparare carne de porc:Spata de porc se da prin masina de tocat. Ceapa se taie cubulete si se pune la calit in uleiul foarte bine incins. Cand se inmoaie ceapa punem sosul de soia si lasam la inabusit cateva minute. Peste ceapa se pune la calit carnea de porc. Se amesteca intruna. Cand incepe a se albi carnea, punem sosul chinezesc pentru porc si crema de soia. Se amesteca bine si se mai lasa vreo 10 minute, amestecand intruna. Se pune sare, piper dupa gust si usturoiul taiat feliute- dupa ce am stins focul. Compozitia se da la racit.Preparare piure:Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se fierb. Dupa ce au fiert ii pasam bine, cat sunt anca fierbinti, si ii amestecam cu smantana si untul. Punem sare si piper dupa gust iar apoi dam la racit.Preparare sosuri:Se amesteca ingredientele pentru fiecare sos in parte si astfel obtinem cele doua sosuri necesare pentru acest preparat.Asamblare mancare:Se ia un vas de yena, se unge cu unt. 1/2 din piure se intinde intr-un strat si intindem bine. Peste piure punem sosul rosu apoi amestecul de carne. Punem iar piure, sos rosu, amestec de carne iar deasupra punem sosul cu smantana. Intindem pe toata suprafata sos. Asezam vasul de yena in partea de sus a cuptorului iar sub vas plasam o tava cu apa. Lasam la foc mic pana cand se rumeneste. Cand este calda se va lua mai greu din vas, pentru ca este moale. Dar cand se raceste va fi foarte uso de portionat. Se presara marar proaspat tocat sau de la congelator si se serveste.Pofta buna!

aveti grija sa mai puneti apa in tava, din cand in cand…

am cumparat sosurile si am zis sa ma joc putin prin bucatarie…. :p o mancare foarte apreciata si care a avut un gust inedit…

Carne de porc chinezeasca cu piure la bain-marie

Ingrediente

  • Pentru carnea de porc chinezeasca: 1 kg de spata de porc 3 cepe mari 4-5 catei de usturoi o lingura sos de soia o lingura sos chinezesc pentru porc o lingura crema-pasta de soia o lingura cu ulei sare, piper Pentru piure: 2 kg cartofi doua linguri cu smantana sare, piper 2-3 linguri cu unt Pentru sosul rosu: o lingurita sos iute chinezesc 5-6 linguri cu iaurt Pentru sosul de deasupra: doua linguri cu smanana doua oua sare, piper

Mod de preparare

  • am cumparat sosurile si am zis sa ma joc putin prin bucatarie…. :p o mancare foarte apreciata si care a avut un gust inedit…

Share