Bucatarie internationala

Carnati Weisswurst

Un carnat cu carne de manzat, fin texturat cu lamaie si patrunjel, carnatii Weisswurst, se gasesc pe tot teritoriul Bavariei. Din punct de vedere istoric, au ajuns sa fie cunoscuti ca o gustare de mic dejun tarziu, majoritatea bavarezilor mancandu-i inainte de pranz.

Daca membranele au fost ambalate in sare, clateste-le bine. Se pun intr-un castron de apa calda si se inmoaie timp de 30 de minute. Arunca apa. Clateste interiorul membranelor cu apa si inmoaie-le in apa calda cel putin 30 de minute. Intre timp, pregateste umplutura.. Pune o tava, un bol de amestecare mare, vasul mixerului si accesoriile de tocat carne si umplut carnati in frigider cel putin 30 de

Carnati Weisswurst


Portii

10

portii


Timp preparare

120

minute


Timp gatire

120

minute

Ingrediente

  • 800 gr spata de porc

  • 800 gr spata de manzat

  • 700 gr grasime de porc

  • 0.75 cana lapte praf

  • 0.25 cana sare

  • 1 lingurita praf de ceapa

  • 2 lingurite piper

  • 0.5 lingurita nucsoara

  • 0.5 lingurita ghimbir

  • 4 lingurite zeama de lamaie

  • 0.3 cana patrunjel

  • 0.75 cana gheata zdrobita

  • 3 buc membrane de porc

Mod de preparare

  • Daca membranele au fost ambalate in sare, clateste-le bine. Se pun intr-un castron de apa calda si se inmoaie timp de 30 de minute. Arunca apa. Clateste interiorul membranelor cu apa si inmoaie-le in apa calda cel putin 30 de minute. Intre timp, pregateste umplutura.
  • Pune o tava, un bol de amestecare mare, vasul mixerului si accesoriile de tocat carne si umplut carnati in frigider cel putin 30 de minute.
  • Taie carnea de vitel, carnea de porc si grasimea de porc in bucati de aproximativ 2 cm si amesteca-le pentru a le uniformiza. Aseaza-le intr-un singur strat pe tava racita si baga-le la frigider aproximativ 45 minute pana la 1 ora.
  • Ataseaza accesoriul pentru tocat carne la mixer. Cu mixerul la viteza medie toaca carnea. Dupa ce ai tocat toata carnea, aseaza-o intr-un strat uniform in tava, presar-o cu condimente si bag-o la frigider pentru inca 30 de minute.
  • Verifica amestecul de carne daca este condimentat corespunzator, formand o chiftea mica si subtire. Prajeste-o pana cand centrul nu mai este crud. Gusta chifteaua, dar ai in vedere ca aroma se va dezvolta pe masura ce carnatii se imbatranesc; adauga condimente suplimentare la compozitie dupa cum doresti.
  • Ataseaza tubul de umplere dorit la mixer, porneste mixerul la viteza mica si adauga suficienta umplutura pentru carnati pana cand poti vedea ca acesta incepe sa iasa prin tubul de umplere. Opreste mixerul.
  • Umezeste tubul de umplere cu apa, apoi scoate usor membranele din lichidul in care sunt pastrate, fara sa le scurgi.
  • Cauta capatul membranei si cu grija introdu-l complet pe partea exterioara a tubului de umplere prin impingere. Daca membrana este foarte lunga si nu mai incape pe tub tai-o lasand aproximativ 2 cm in plus.
  • Scurge cu grija cei 2 cm de membrana pe care ai lasat-o la capatul tubului si cu grija fa-i nod sau leag-o bine cu sfoara pentru gatit.
  • Cu mixerul la viteza medie, tine de capatul legat al membranei si incepe umplerea tinand membrana si capatul tubului de umplere intr-o mana. Ai grija ca membrana sa nu fie umpluta foarte tare pentru ca poate plesni. Aseaza membrana umpluta pe o tava, in forma circulara dinspre centru inspre exterior.
  • Cand ajungi la capatul membranei de pe tub, lasa aproximativ 2 cm de membrana si leaga capatul intr-un nod. Repeta pasii 9-12 pana epuizezi toata umplutura de carnati. (Ar trebui sa ai acum unul sau mai multe siruri de carnati, infasurate).
  • Ruleaza usor mana pe lungimea carnatilor pentru a te asigura ca umplutura este distribuita uniform.
  • Acesti carnati de regula au aproximativ 10 cm lungime. Ca sa formezi carnati de dimensiunea potrivita tine de capatul sirului sau de ultimul capat de carnat format, roteste usor de 3-4 ori in aceeasi directie. Continua pana cand tot sirul este portionat.
  • Taie carnatii la articulatiile rasucite si inteapa bulele de aer formate la umplere cu o scobitoare.
  • Aseaza carnatii intr-un singur strat intr-un container etans si tine-i in frigider cel putin doua pana la trei ore inainte de gatire. Utilizeaza carnati proaspeti refrigerati in 3 zile sau ingheata carnatii inveliti individual in plastic timp de 2 pana la 3 luni.
     

Share