Mezel de casa

CARNAT DE CASA CU CARNE DE CURCAN

O varianta de carnat mai dietetica.

– se trece carnea si slanina prin masina de tocat;

-se adauga sarea,condimentele si usturoiul pisat si se framanta bine ,pana cand totul se transforma intr-o pasta omogena;

-se ataseaza tubul special pentru carnati la masina de tocat si se umplu incet intestinele,nu prea indesat;

-se inteapa apoi carnatul cu un ac sterilizat in foc, din loc in loc ;

CARNAT DE CASA CU CARNE DE CURCAN


Portii

1

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 1kg piept de curcan

  • 500 g carne de porc(pulpa)

  • 100 g slanina

  • o capatana de usturoi

  • sare dupa gust

  • condimente ptr carnati

  • intestine de porc(cca 3 metri)

Mod de preparare

  • – se trece carnea si slanina prin masina de tocat;

    -se adauga sarea,condimentele si usturoiul pisat si se framanta bine ,pana cand totul se transforma intr-o pasta omogena;

    -se ataseaza tubul special pentru carnati la masina de tocat si se umplu incet intestinele,nu prea indesat;

    -se inteapa apoi carnatul cu un ac sterilizat in foc, din loc in loc ;

    -se pun la uscat 24 de ore;

    -optional:apoi se afuma (in afumatoare,la tara…) 24 de ore.

Share