Bucataria italiana

Cannelloni cu brânza si spanac

Învaţă să prepari nişte delicioase cannelloni cu brânza si spanac

1. În ulei încins, se pun la calit ceapa si usturoiul taiate. Se lasa sa se înmoaie puţin, se adauga spanacul congelat si se lasa în jur de 5 minute. Apoi, se trage de pe foc, se adauga brânza, se potriveste gustul de sare si piper.. 2. Se prepara sosul pentru care untul se topeste într-o craticioara si, dupa ce se topeste, se adauga făina, amestecând energic. Apoi, se adauga laptele puţ

Cannelloni cu brânza si spanac


Timp preparare

15

minute


Timp gatire

15

minute

Ingrediente

  • 12 bucati tuburi paste cannelloni

  • 500 g spanac congelat

  • 1 praf sare, piper

  • 250 brânza ricotta

  • 1 bucata caţel usturoi

  • 1 bucata ceapa mica

  • 100 g cascaval ras

  • 1 lingura ulei

  • Pentru sosul alb:

  • 50 g unt

  • 30 g făina

  • 500 ml lapte

  • 1 lingurita nucsoara

  • 1 praf sare, piper

Mod de preparare

  • 1. În ulei încins, se pun la calit ceapa si usturoiul taiate. Se lasa sa se înmoaie puţin, se adauga spanacul congelat si se lasa în jur de 5 minute. Apoi, se trage de pe foc, se adauga brânza, se potriveste gustul de sare si piper.
  • 2. Se prepara sosul pentru care untul se topeste într-o craticioara si, dupa ce se topeste, se adauga făina, amestecând energic. Apoi, se adauga laptele puţin câte puţin desfacând făina. Dupa ce s-a folosit tot laptele si sosul începe sa devina gros, se potriveste de sare, piper si nucsoara.
  • 3. Într-un vas de cuptor se pune un prim strat de sos alb, se umplu tuburile cu amestecul de brânza si spanac si se asaza unul lânga altul peste sos. Se toarna restul sosului, se presara cascavalul si se da la cuptorul încins în prealabil.

Share