Deserturi

Cafekakes cu ciocolata

Se amesteca laptele cu otetul si se lasa 5 minute.Faina se amesteca cu bicarbonatul.Se freaca untul si se adauga zaharul alb si cel brun si se amesteca 3 minute pina devine spuma,se adauga treptat cite un ou si pe urma ciocolata si esenta de vanilie,iar dupa aceea faina intercalata cu laptele. Se aseaza manjete intr-o tava cu adincituri ca ptr mafin si se umplu pina la trei sferturi din capacitate

Cafekakes cu ciocolata

Ingrediente

  • cantitati ptr 24 de cafekakes1pahar de lapte1lingura de otet2 pahare de faina1 lingurita bicarbonat225gr de unt moale1pahar de zahar1 pahae de zahar brun4 oua 170 gr de ciocolata topita1 lingurita esenta de vanilieptr crema de ciocolata175 gr de unt1 lingura de lapte150 gr de ciocolata topita1 pahar de zahar pudra

Mod de preparare

  • Se amesteca laptele cu otetul si se lasa 5 minute.Faina se amesteca cu bicarbonatul.Se freaca untul si se adauga zaharul alb si cel brun si se amesteca 3 minute pina devine spuma,se adauga treptat cite un ou si pe urma ciocolata si esenta de vanilie,iar dupa aceea faina intercalata cu laptele. Se aseaza manjete intr-o tava cu adincituri ca ptr mafin si se umplu pina la trei sferturi din capacitate ptr ca cresc.Se coc la 180 de grade cam 20 de minute pina sint rumenite.Intre timp pregatim crema.Se freaca bine untul cu pudra de zahar pina devine spumoasa.Se adauga lingura de lapte dupa care se continua frecatul se adauga ciocolata si se fraca intr-o crema spumoasa cu care se orneaza cafekakes care sau racit intre timp.Se poate orna cu bombonele mici sau cu cirese confiate.Foarte gustoase usor de facut si aspectoase.Se poate pregati cafekakes cu vanilie-3 pahare de faina2 pahare de zahar1lingura praf de coptputina sare100 gr de unt moale4 oua1 pahar de lapte2 lingurite esenta de vanilie.preparatul este la fel-Se amesteca faina cu zaharul si sarea si praful de copt dupa care se adauga untul si se fac faramituri.Aparte se amesteca ouale cu laptele si esenta de zahar dupa care se adauga la faina si se amesteca atit cit se cuprind toate ingridentele, dupa care se pun manjete in tavi cu adincituri si se toarna in fiecare din compozitie pina la trei sferturi din capacitate.La aceste prajiturele se poate face o crema de vanilie- 70 de gr de unt moale frecat cu 250 gr de pudra de zahar 2 linguri de lapte si putina esenta de vanilie.Daca nu va place crema de vanilie se poate adauga putina esenta de culoare si astfel prajiturelele sint mai interesante.

Share