Retete de prajituri

Buturugă de mesteacăn

1. Se încălzeşte cuptorul la foc iute. Ouăle se separă. Se bat albuşurile spumă, într-un vas, împreună cu zahărul, adăugat treptat. Apoi, se adaugă gălbenuşurile şi cacaua, amestecând cu grijă. Pasta obţinută se toarnă în tava de copt, unsă şi tapetată în prealabil. Se dă la cuptor şi se lasă cam 10-15 minute, la foc potrivit. Când este gata, se scoate şi aşază în

Buturugă de mesteacăn


Timp preparare

40

minute


Timp gatire

10

minute

Ingrediente

  • 50 g margarină

  • 6 ouă

  • 100 g zahăr pudră

  • 50 g cacao

  • 100 g făină

  • 1 plic zahăr vanilat

  • Pentru cremă

  • 100 g margarină

  • 4 linguri zahăr

  • 4 linguri amidon alimentar

  • 1 lămâie

  • 100 g stafide şi fructe confiate tocate

  • 300 ml lapte

  • esenţă de lămâie

Mod de preparare

  • 1. Se încălzeşte cuptorul la foc iute. Ouăle se separă. Se bat albuşurile spumă, într-un vas, împreună cu zahărul, adăugat treptat. Apoi, se adaugă gălbenuşurile şi cacaua, amestecând cu grijă. Pasta obţinută se toarnă în tava de copt, unsă şi tapetată în prealabil. Se dă la cuptor şi se lasă cam 10-15 minute, la foc potrivit. Când este gata, se scoate şi aşază între două prosoape umede.
  • 2. Între timp, se freacă margarină cu două linguri de zahăr pentru cremă. Separat, se pune la fiert laptele cu restul de zahăr. Amidonul, amestecat în prealabil cu puţin lapte rece, se toarnă peste laptele fiert, amestecând încontinuu, să nu se formeze cocoloaşe. După ce dă în 2-3 clocote, se ia de pe foc. Când s-a mai răcit, se adaugă zeama de lămâie, coaja rasă, esenţa, stafidele şi fructele confiate. Se amestecă totul cu margarină frecată.
  • 3. Se întinde crema obţinută peste foaia de ruladă, având grijă să păstraţi un sfert din compoziţie pentru ornat. Se rulează foaia şi deasupra se întinde restul de cremă. Se dă la rece şi se serveşte după circa o oră.

Share