Deserturi

Buturuga de Craciun

Se separa cele 3 oua si se pun albusurile peste celelalte 3, iar galbenusurile in alt bol.Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu zaharul si vanilia, apoi pana obtinem o bezea, se adauga galbenusurile, apoi faina si praful de copt.In tava mare de cuptor tapetata cu foaie de copt se pune compozitia si se niveleaza cu o spatula, apoi se coace la 180 de grade pana trece testul scobitorii ( nu dureaza mult).Se scoate, se ruleaza cu tot cu foaia de copt si se lasa asa la racit pana preparam crema.Frisca se mixeaza un minut, apoi se adauga 7 linguri de nutella, pe rand si se omogenizeaza, se adauga si coaja de portocale.Rulada se desface cu atentie sa nu se rupa si se umple cu o parte din crema.In crema ramasa se pune restul de nutella, se mixeaza si cu aceasta crema se imbraca prajitura( mai opriti crema in caz ca vreti sa mai reparati daca e nevoie).Prajitura se da la rece pana a doua zi si se decoreaza dupa dorinta si inspiratie.

O prajitura extraordinara, delicioasa, plina ochi de ciocolata, care an de an sta pe masa noastra de sarbatoare….asa ca daca aveti drum sa ne colindati….poftiti sa o gustati! La muuuuulti ani minunati scumpii mei bucatarasi dragalasi si-un Craciun fericit!Bunatati pentru colindatori

Buturuga de Craciun

Ingrediente

  • Rulada: 225 gr. faina 125 gr. zahar 3 oua si 3 galbenusuri vanilie o lingurita praf de coptUmplutura: 250 ml frisca lichida coaja rasa de la doua portocale (BIO) 750 gr Nutella( borcanul mare) Decoratiuni pentru Craciun

Mod de preparare

  • O prajitura extraordinara, delicioasa, plina ochi de ciocolata, care an de an sta pe masa noastra de sarbatoare….asa ca daca aveti drum sa ne colindati….poftiti sa o gustati! La muuuuulti ani minunati scumpii mei bucatarasi dragalasi si-un Craciun fericit!Bunatati pentru colindatori

Share