Vegana

Burger vegetarian

Alternativa la clasicul burger din carne de vita, burgerul vegetarian (sau chiar de post) este o prezenta cel putin la fel de gustoasa, pe care cei care nu consuma produse de origine animala o iubesc. Alcatuit din legume aflate la indemana, aromat cu ciuperci de padure si parfumat cu mirodenii, burgerul vegetarian va va surprinde prin gust si consistenta. Incercati reteta aceasta pentru diversitate sau pentru cand aveti musafiri vegetarieni.

Se incalzeste cuptorul la o temperatura de ~180°C.. Se unge vanata cu ulei, se asezoneaza cu sare si piper si se imbraca intr-o folie de aluminiu.. Intr-un castron mare, se amesteca ciupercile cu 1 lingurita de ulei, sare si piper. Se presara cimbru peste ciuperci si se baga la cuptor, impreuna cu vanata. Se lasa la copt circa 45 de minute, pana cand ciupercile capata o culoare maronie si vanata

Burger vegetarian


Portii

4

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 700 gr ciuperci

  • 50 ml ulei

  • dupa gust sare Kosher

  • dupa gust piper

  • 6 crengute de cimbru

  • 1 buc vanata

  • 1 buc praz

  • 1 catel usturoi

  • 100 gr orz

  • 400 gr naut din conserva

  • 50 gr faina

  • 2 lingurite praf de copt

  • 100 gr caju

  • 1 lingurita sos de soia

  • 300 gr firimituri de paine

Mod de preparare

  • Se incalzeste cuptorul la o temperatura de ~180°C.
  • Se unge vanata cu ulei, se asezoneaza cu sare si piper si se imbraca intr-o folie de aluminiu.
  • Intr-un castron mare, se amesteca ciupercile cu 1 lingurita de ulei, sare si piper. Se presara cimbru peste ciuperci si se baga la cuptor, impreuna cu vanata. Se lasa la copt circa 45 de minute, pana cand ciupercile capata o culoare maronie si vanata devine moale (vanata se mai intoarce de pe o parte pe alta in cele 45 de minute). Se scoate folia de aluminiu si se lasa la racit.
  • Intre timp, intr-o tigaie mare, se caleste prazul la foc mediu, timp de 4 minute. Se adauga usturoiul si se mai lasa timp de 30 de secunde pe foc. Se pun deoparte intr-un vas si se lasa la racit.
  • Se pune orzul intr-o cratita. Se adauga apa pana cand depaseste nivelul orzului cu doua degete (~3 cm). Se pune pe foc si se lasa sa dea in clocot. Se reduce focul si se mai amesteca din cand in cand pana orzul devine moale (aproximativ 20 de minute). Se lasa la scurs intr-o sita dupa care se infasoara intr-un prosop de bucatarie si se stoarce pentru a elimina apa ramasa. Se pune deoparte, intr-un bol.
  • Se amesteca jumatate din cantitatea de naut cu faina, praf de copt, sos de soia si jumatate de vanata. Se mixeaza, in robotul de bucatarie, pana se obtine o pasta fina. Se adauga pasta in bolul cu orz.
  • Se pune restul de naut in robot si se proceseaza pana acestea se faramiteaza usor si se adauga in bol, alaturi de celelalte ingrediente. Se piseaza in acelasi fel semintele de pin si/sau caju si se adauga in bol.
  • Ciupercile si prazul se maruntesc si ele in robot dupa ce s-au racit.
  • Se adauga si painea si se amesteca toate ingredientele in bol pana ce compozitia devine omogena. Se adauga sare si piper.
  • Se formeaza burgerii in mana. Daca ti se pare ca nu se leaga compozitia, poti adauga treptat cate o lingura de apa.
  • Pune burgerii la prajit, si se lasa circa 3 minute pe fiecare parte, pana capata o culoare maronie.

Share