Romaneasca

Budincuta de spanac

Mancare traditional romaneasca!

Se caleste in uleiul incins ceapa taiata julienne, apoi spanacul, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga si mixul de legume deshidratate fara sare, smantana si apoi se amesteca cu lingura de lemn continuu, pana scade toata zeama lasata. Se da tigaia la o parte si se adauga verdeata tocata fin.. Se lasa sa se raceasca si se adauga feliile de franzela inmuiate in lapte si scurse bine, casca

Budincuta de spanac


Portii

2

portii


Timp preparare

37

minute


Timp gatire

37

minute

Ingrediente

  • 400 gr spanac proaspat

  • 2 felii franzela

  • 1 cana lapte

  • 100 ml smantana

  • 100 gr cascaval

  • 2 buc ou

  • 3 linguri pesmet

  • 5 linguri ulei de masline

  • 1 buc ceapa rosie

  • 1 legatura marar proaspat tocat

  • 5 crengute de patrunjel proaspat

  • 1 lingurita amestec de legume uscate

  • 10 gr unt

  • dupa gust sare

  • praf de piper

Mod de preparare

  • Se caleste in uleiul incins ceapa taiata julienne, apoi spanacul, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga si mixul de legume deshidratate fara sare, smantana si apoi se amesteca cu lingura de lemn continuu, pana scade toata zeama lasata. Se da tigaia la o parte si se adauga verdeata tocata fin.
  • Se lasa sa se raceasca si se adauga feliile de franzela inmuiate in lapte si scurse bine, cascavalul ras si albusurile de ou batute spuma tare cu un praf de sare. Se amesteca usor pana la o omogenizare perfecta.
  • Se ung 2 forme mici cu unt, apoi se tapeteaza cu pesmet si se imparte compozitia. Deasupra se face cate o adancitura cu o lingura, in care punem cate un galbenus de ou. Se da la cuptor circa 20 de minute. Se servesc calde.

Share