Romaneasca

Budinca de praz

O impletire armonioasa intre verde si alb.

Curatati si spalati prazul. Taiati-l in rondele si puneti-l intr-o cratita la inabusit, alaturi de unt, acoperind cu un capac. Amestecati din cand in cand, pana ce devinde moale. Opriti focul. Porniti cuptorul la 200°C.. Intr-un castron, bateti galbenusurile cu putina sare si piper, adaugati smantana si turnati peste prazul inabusit. Adaugati grisul, branza dulce, telemeaua rasa, patrujelul si ma

Budinca de praz


Portii

6

portii


Timp preparare

22

minute


Timp gatire

22

minute

Ingrediente

  • 2 kg praz

  • 500 gr branza dulce

  • 100 gr telemea

  • 150 gr unt

  • 4 buc ou

  • 5 linguri gris

  • 150 gr smantana dulce

  • 1 lingura pesmet

  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat

  • 1 legatura marar proaspat tocat

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Curatati si spalati prazul. Taiati-l in rondele si puneti-l intr-o cratita la inabusit, alaturi de unt, acoperind cu un capac. Amestecati din cand in cand, pana ce devinde moale. Opriti focul. Porniti cuptorul la 200°C.
  • Intr-un castron, bateti galbenusurile cu putina sare si piper, adaugati smantana si turnati peste prazul inabusit. Adaugati grisul, branza dulce, telemeaua rasa, patrujelul si mararul. Amestecati si adaugati la final albusurile batute spuma.
  • Intr-un vas termorezistent, adaugati compozitia, dupa ce ati uns cu unt si ati presarat pesmet. Lasati la cuptor, la 200°C, pentru 30 de minute.

Share