Aperitive / Garnituri

Budinca de praz cu rosii si mozzarella

Se curata prazul si se taie rondele subtiri. Rosiile se oparesc, se cojesc, li se scoate cotorul, iar pulpa se taie felii. Se cojeste gulia si se taie in felii subtiri. Se curata morcovul si patrunjelul si se toaca marunt. Mozzarella se scurge si se taie cubulete.Intr-o tava tapata cu hartie de copt sau una termorezistenta unsa cu unt, se aseaza in straturi astfel incat sa se acopere partial feliile de praz, gulie si rosii. Se presara morcovul si patrunjelul,apoi se condimenteaza cu sare si piper.Se amesteca laptele cu smantana si se toarna peste legume, iar deasupra se presara cascavalul ras si cubuletele de mozzarella. Untul se sfarama si se pune peste ele.Se da tava la cuptorul rece si se coace la 180 de grade timp de 40 de minute cand devine aurie.

Prazul este bogat in vitamina B1, iar materiile pe baza de sulf pe care le contine prazul au efect de antibiotic natural.

Budinca de praz cu rosii si mozzarella

Ingrediente

  • 1 fir mare de praz(sau mai multe aprox. 500 g)3 rosii medii1 gulie medie1 morcov1 patrunjel radacina130 g mozzarella150 ml smantana100 ml lapte100 g cascanal ras40 g untsare,piper macinat

Mod de preparare

  • Prazul este bogat in vitamina B1, iar materiile pe baza de sulf pe care le contine prazul au efect de antibiotic natural.

Share