Fusilli

Budinca de paste in vas Zepter

O reteta foarte simpla,dar extrem de gustoasa care imi aduce aminte de copilarie…De cate ori ceream mamei ceva dulce, ne facea aceasta budinca de paste cu branza dulce sau sarata si cu ce arome gasea in acel moment prin camara.Imi placea s-o servesc calda si la fel ca cei mici ai mei,cu zahar presarat deasupra.
Azi am facut budinca in vasul Zepter si vreau sa va spun ca iese la fel de gustoasa,in plus scapati de caldura emanata de cuptor.

1.Fierbeti pastele conform instructiunilor dupa ambalaj,apoi le treceti prin jet de apa rece.Puneti-le la scurs.

2.Bateti ouale,apoi adaugati branza,smantana,zaharul vanilat,zaharul vanilat,coaja de lamaie si stafidele.

3.Tapetati Vasul Zepter cu hartie pentru copt unsa cu putin unt,apoi puneti pastele si compozitia cu branza amestecand usor.

4.Puneti capacul si lasati

Budinca de paste in vas Zepter


Portii

8

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 500 gr paste fussili

  • 300 gr branza dulce de vaci(sau telemea)

  • 4 linguri de smantana(optional)

  • 1-2 plicuri zahar vanilat

  • stafide(eu nu am pus pentru ca piticilor nu le plac)

  • 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa

  • 3 oua mari

  • unt

Mod de preparare

  • 1.Fierbeti pastele conform instructiunilor dupa ambalaj,apoi le treceti prin jet de apa rece.Puneti-le la scurs.

    2.Bateti ouale,apoi adaugati branza,smantana,zaharul vanilat,zaharul vanilat,coaja de lamaie si stafidele.

    3.Tapetati Vasul Zepter cu hartie pentru copt unsa cu putin unt,apoi puneti pastele si compozitia cu branza amestecand usor.

    4.Puneti capacul si lasati la foc mic pana ce acul termocontrol ajunge in zona verde,apoi OPRITI focul si mai lasati ~ 15 minute.

Share