Bucataria italiana

Budinca de paste gratinata

Va spun doar atat… E cu miros de copilarie… Imi aduc aminte cand facea mama budinca de macaroane… Era bucurie… Se manca si ca aperitiv, dar se transforma usor in desert, cand puneam zahar deasupra :)… Simplu si rapid de preparat… E tare buna si gustoasa!

Se fierb spaghetele in apa sarata cu o lingura de ulei de masline.. Se scot si se scurg intr-o strecuratoare.. Se pun inapoi in vas, punem untul deasupra si la foc mic, amestecam sa se topeasca. Adaugam si branza rasa. Mai tinem in jur de 3 minute pe foc, amestecand sa omogenizam branza si untul cu spaghetele.. Avem nevoie de o tava maricica (eu am una speciala de lasagna) pe care o ungem cu unt s

Budinca de paste gratinata


Portii

6

portii


Timp preparare

25

minute


Timp gatire

25

minute

Ingrediente

  • 500 gr paste spaghete

  • 150 gr unt

  • 1 lingura ulei de masline

  • dupa gust sare

  • 500 gr branza telemea

  • 3 buc ou

  • 300 gr smantana grasa

  • dupa gust parmezan

  • dupa gust cascaval

Mod de preparare

  • Se fierb spaghetele in apa sarata cu o lingura de ulei de masline.
  • Se scot si se scurg intr-o strecuratoare.
  • Se pun inapoi in vas, punem untul deasupra si la foc mic, amestecam sa se topeasca. Adaugam si branza rasa. Mai tinem in jur de 3 minute pe foc, amestecand sa omogenizam branza si untul cu spaghetele.
  • Avem nevoie de o tava maricica (eu am una speciala de lasagna) pe care o ungem cu unt si punem spaghetele.
  • Amestecam smantana cu ouale batute si cu putin parmezan.
  • Turnam totul deasupra spaghetelor si cu o furculita, miscam usor, sa intre bine compozitia printre spaghete si sa ajunga pana jos.
  • Radem cascaval si dam la cuptor pentru 25-30 de minute, sa se rumeneasca. Eu am pus cuptorul la 200°C, program scurt.

Share