Dulciuri

Budincă de paste cu dulceața de morcovi coaptă în vasul Zepter

Un dulce minunat ce ne amintește de copilărie;)

Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj. Între timp se amestecă brânza cu telemeaua, smântâna, ouăle, dulceața de morcovi( rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/dulceaa-de-morcovi-41081.html) și coaja de lămâie. După ce s-au fiert pastele, se scurg de apă și se amestecă cu amest

Budincă de paste cu dulceața de morcovi coaptă în vasul Zepter


Portii

8

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • paste fusilli de la Amway cca. 300 g,

  • brânză Cevafin de la Delaco cca. 250 g,

  • telemea de oi cca. 100 g,

  • ouă 3 bucăți,

  • dulceață de morcovi a la Panacris (vezi rețeta aici:http://www.bucataras.ro/retete/dulceaa-de-morcovi-41081.html) cca. 300 g,

  • sâmntână cca. 100 g,

  • coaja de la 1 lămâie

Mod de preparare

  • Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj. Între timp se amestecă brânza cu telemeaua, smântâna, ouăle, dulceața de morcovi( rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/dulceaa-de-morcovi-41081.html) și coaja de lămâie. După ce s-au fiert pastele, se scurg de apă și se amestecă cu amestecul de brânză.  Vasul Zepter rece, se tapetează cu foaie de pergament, se pune budinca de paste, se acoperă cu capacul, se pune la foc mediu cca. 10 minute, până ce acul de la termocontrol ajunge în zona verde. Se oprește focul, apoi cam la 5 minute se ridică capacul, se sterge cu un șervețel absorbant aburul format pe capac. După cca. 25 de minute, budinca e gata. Se servește caldă sau rece cu adaos de dulceață de morcovi după gustul fiecăruia. Poftă bună!

Share