Diverse

Budinca de paine cu conopida, zucchini, gogosari si mazare

O budinca savuroasa.

Incingem uleiul intr-o tigaie saute, calim ceapa tocata fin timp de 7-8 minute, pana cand incepe sa se caramelizeze. Adaugam usturoiul tocat si gatim inca 40-45 de secunde. Urmeaza gogosarii si zucchini taiati in cubulete si gatim timp de 12-15 minute, amestecand ocazional.. Intre timp, oparim conopida si mazarea timp de 2 minute si le lasam la scurs.. Intr-un bol incapator, combinam crutoanele de

Budinca de paine cu conopida, zucchini, gogosari si mazare


Portii

8

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 1 kg buchetele de conopida

  • 2 buc gogosar

  • 1 buc zucchini verde

  • 300 gr mazare congelata

  • 2 buc ceapa rosie

  • 2 catei usturoi

  • 2 buc ou

  • 600 ml lapte

  • 2 linguri smantana fermentata (acra)

  • 120 gr branza de capra tartinabila

  • 1 lingurita sos Sriracha

  • 1 lingurita ierburi de Provence

  • 200 gr crutoane

  • 1 lingurita mustar Dijon

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 1 lingura ulei

  • dupa gust parmezan

Mod de preparare

  • Incingem uleiul intr-o tigaie saute, calim ceapa tocata fin timp de 7-8 minute, pana cand incepe sa se caramelizeze. Adaugam usturoiul tocat si gatim inca 40-45 de secunde. Urmeaza gogosarii si zucchini taiati in cubulete si gatim timp de 12-15 minute, amestecand ocazional.
  • Intre timp, oparim conopida si mazarea timp de 2 minute si le lasam la scurs.
  • Intr-un bol incapator, combinam crutoanele de paine, amestecul de ceapa, zucchini, gogosari, conopida, mazare, branza de capra facuta bucati mai mici si ierburile de provence. Potrivim de sare si piper.
  • Intr-un bol, batem ouale cu lapte, smantana, sosul Sriracha, mustarul Dijon. Pregatim o forma pentru cuptor, asezam amestecul de legume in strat uniform si turnam ouale batute. Radem parmezan pe deasupra.
  • Incalzim cuptorul la 190°C si coacem budinca timp 25-30 de minute.

Share