Diverse

Budinca de paine cu ciuperci, rosii cherry si cascaval afumat

O gustare excelenta!

Se incinge cuptorul aragazului. Se amesteca untul cu usturoiul, apoi se foloseste putin amestec pentru a unge o tava de copt nu prea adanca. Restul untului se intinde pe feliile de paine. Se taie dovlecelul in rondele si se frige intr-o tigaie antiaderenta. Se calesc ciupercile in putin ulei si se condimenteaza cu sare si piper. Se asaza feliile de paine, rondelele de dovlecel, jumatate din cascav

Budinca de paine cu ciuperci, rosii cherry si cascaval afumat


Portii

4

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 50 gr unt

  • 1 catel usturoi

  • 10 felii paine

  • 200 gr rosii Cherry

  • 1 buc dovlecel

  • 100 ml lapte

  • 2 buc ou

  • 250 gr ciuperci brune

  • 100 gr cascaval afumat

  • 1 lingurita sare

  • 0.5 lingurita piper

  • 1 lingura ulei

  • 3 crengute de patrunjel

  • 1 buc ardei

Mod de preparare

  • Se incinge cuptorul aragazului. Se amesteca untul cu usturoiul, apoi se foloseste putin amestec pentru a unge o tava de copt nu prea adanca. Restul untului se intinde pe feliile de paine. Se taie dovlecelul in rondele si se frige intr-o tigaie antiaderenta. Se calesc ciupercile in putin ulei si se condimenteaza cu sare si piper. Se asaza feliile de paine, rondelele de dovlecel, jumatate din cascavalul ras si ardeiul in tava de copt, astfel incat acestea sa se suprapuna putin.
  • Se amesteca laptele cu ouale, se asezoneaza. Se toarna peste paine si se apasa feliile usor in lichid. Se lasa deoparte 5 minute. Se presara restul de cascaval razuit, ciupercile calite si rosiile cherry, apoi se da la cuptor timp de 15-20 de minute, pana ce budinca se rumeneste.

Share