Aperitive / Garnituri

Budinca de orez

Azi am inaugurat vasul de gatit Pyroflam by Horia Varlan. L-am luat cu puncte bonus din Real.

Morcovul se curata, se taie in 4 si se firebe in apa cu sare.

Orezul se spala si se lasa la inmuiat in apa rece o ora.

Ceapa se caleste in putin ulei, apoi se pune zeama in care a fiert morcovul,se mai completeaza cu apa si se pune la fiert orezul (care a fost scurs in prealabil de apa in care s-a inmuiat).

Morcovul fiert si muschiuletul se taie cubulete.

Orezul

Budinca de orez


Portii

4

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 150 g orez

  • un morcov mare

  • o ceapa mica

  • 100 g muschi file Elit

  • o lingura ardei kapia macinat,de la borcan

  • 1/2 lingurita marar uscat

  • 3 oua

  • 75 g cascaval

  • sare,piper

  • ulei

Mod de preparare

  • Morcovul se curata, se taie in 4 si se firebe in apa cu sare.

    Orezul se spala si se lasa la inmuiat in apa rece o ora.

    Ceapa se caleste in putin ulei, apoi se pune zeama in care a fiert morcovul,se mai completeaza cu apa si se pune la fiert orezul (care a fost scurs in prealabil de apa in care s-a inmuiat).

    Morcovul fiert si muschiuletul se taie cubulete.

    Orezul se scurge de apa in care a fiert si se lasa la racit.

    Ouale se bat bine cu furculita.

    Cand orezul s-a racit se amesteca usor cu morcovul, muschiuletul, ardeiul kapia, ouale, mararul si se potriveste la gust cu sare si piper.

    Se unge vasul cu ulei, se toarna compozitia si se niveleaza. Se da la cuptorul incins in prealabil, la foc mic, cam 45 min. Se scoate din cuptor, se presara deasupra cascavalul dat pe razatoarea mare si se mai da la cuptor 10 min.

     

Share