Diverse

Budinca de mamaliga

Cred ca nu exista ceva de mancare care sa-mi faca mai multa placere, decat acest fel la micul dejun (am pus asta si in interviul de aici de pe site)… Mamaliguta cu branza, unt si smantana si un ou ochi e o delicatesa! Dar oare… De ce imi place mie atat de mult? Cred ca imi aduce aminte de duminicile din copilarie, cand la prima ora a diminetii ne chema tata la masa… Mmmmm… Cat de placut e sa imi amintesc!

Am preparat o mamaliguta mai vartoasa dintr-o cana de malai; desigur ca am pregatitt mai multe portii din ea.. Restul e simplu si stie toata lumea ca nu e ceva greu sa prepari o mamaliguta pe randulete, asa ca nu am sa va descriu foarte detaliat…. Am pus un inel culinar, am pus primul strat de mamaliga, untul si branza deasupra, din nou mamaliguta, am pus smantana, deasupra branza si am invelit

Budinca de mamaliga


Portii

1

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 1 cana malai

  • 50 gr branza Feta

  • 1 lingura smantana

  • 30 gr unt

  • 1 buc ou

  • 1 felie cascaval

  • 1 l apa

  • dupa gust sare

  • 5 linguri ulei de palmier

Mod de preparare

  • Am preparat o mamaliguta mai vartoasa dintr-o cana de malai; desigur ca am pregatitt mai multe portii din ea.
  • Restul e simplu si stie toata lumea ca nu e ceva greu sa prepari o mamaliguta pe randulete, asa ca nu am sa va descriu foarte detaliat…
  • Am pus un inel culinar, am pus primul strat de mamaliga, untul si branza deasupra, din nou mamaliguta, am pus smantana, deasupra branza si am invelit totul cu o felie de cascaval. Se da la cuptor, pana se topeste cascavalul si se intinde frumos peste mamaliga.
  • Deasupra, am servit cu un ou preparat ochi in tigaie cu ulei de palmier.

Share