Deserturi

Budinca de ciocolata

Este o mare diferenta intre budincile preparate in casa si cele cumparate la plic. Varianta urmatoare este cea mai buna pe care am servit-o vreodata. Sper sa fiti de aceeasi parere!

Intr-un vas, amestecati zaharul brun, sarea, cacaua si amidonul. Apoi, adaugati 120 ml de lapte si amestecati bine, pana cand nu mai observati cocoloase. Turnati restul de lapte si incorporati si smantana.. Incepeti sa incalziti compozitia, la foc mic. Amestecati din cand in cand. Dupa fierbere, adaugati ciocolata (fulgi sau maruntita) si incorporati pana la topirea completa a acesteia.. Indeparta

Budinca de ciocolata


Portii

4

portii


Timp preparare

127

minute


Timp gatire

127

minute

Ingrediente

  • 40 gr zahar brun

  • 0.25 lingurita sare

  • 3 linguri cacao

  • 3 linguri amidon alimentar

  • 420 ml lapte

  • 80 gr smantana

  • 25 gr ciocolata cu lapte

  • 135 gr ciocolata neagra

  • 20 gr miez de nuca

Mod de preparare

  • Intr-un vas, amestecati zaharul brun, sarea, cacaua si amidonul. Apoi, adaugati 120 ml de lapte si amestecati bine, pana cand nu mai observati cocoloase. Turnati restul de lapte si incorporati si smantana.
  • Incepeti sa incalziti compozitia, la foc mic. Amestecati din cand in cand. Dupa fierbere, adaugati ciocolata (fulgi sau maruntita) si incorporati pana la topirea completa a acesteia.
  • Indepartati de pe foc si asezati budinca in vase. Lasati sa se raceasca, apoi introduceti in frigider pentru cel putin 4 ore. Presarati nuci zdrobite deasupra atunci cand o serviti.

Share