Deserturi

Budinca de cereale

Faina de cereale se prepara amestecandu-se cantitati egale de aproximativ 250 g cereale (orz, ovaz, grau, mei). Se spala sub jet de apa, se strecoara bine, apoi se prajesc usor intr-o oala de fonta, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Se rasneste amestecul de cereale si se obtine o faina. Se separa de tarate cu ajutorul unei site. Se amesteca 4 linguri de faina cu 1 l apa clocotita si se fierbe pana ajunge la consistenta unei smantani sau a unei budinci. Se adauga marul taiat cubulete, stafidele, prunele uscate, taiate marunt, mierea, praful de scorfisoara si nuca macinata.Se serveste calda sau rece. Alte retete recomandate: Budinca de mere Tarta cu Chec cu mere fructe

Faina de cereale se prepara amestecandu-se cantitati egale de aproximativ 250 g cereale (orz, ovaz, grau, mei).

Budinca de cereale

Ingrediente

  • faina de cereale (orz, ovaz, grau, mei) 1 mar 3-4 prune uscate nuci macinate scortisoara miere 50 g stafide sare

Mod de preparare

  • Faina de cereale se prepara amestecandu-se cantitati egale de aproximativ 250 g cereale (orz, ovaz, grau, mei).

Share