Aperitive / Garnituri

Budinca de cartofi

Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare 30min.Cand sunt fierti se racesc in apa rece, se curata si se rad pe razatoarea mare.Branza telemea se rade pe razatoare si se amesteca cu cartofii,smantana si 3 oua.Se unge o tava iena cu putin ulei si se aseaza compozitia.Un ou se bate cu putina sare si se pune peste compozitia de cartofi.Peste oul batut se presara cascaval ras.Se coace in cuptorul pr

Budinca de cartofi

Ingrediente

  • 4 cartofi mai mari 4 oua 200gr branza telemea 2 linguri de smantana cascaval ras sare dupa gust

Mod de preparare

  • Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare 30min.Cand sunt fierti se racesc in apa rece, se curata si se rad pe razatoarea mare.Branza telemea se rade pe razatoare si se amesteca cu cartofii,smantana si 3 oua.Se unge o tava iena cu putin ulei si se aseaza compozitia.Un ou se bate cu putina sare si se pune peste compozitia de cartofi.Peste oul batut se presara cascaval ras.Se coace in cuptorul preincalzit 35min,pana cand se va rumeni frumos deasupra.

    Se poate folosi ca garnitura la fripturi sau se consuma ca atare…

Share