Deserturi

Budinca de cartofi

Cartofii se curata de coaja,se spala si se taie felii subtiri apoi se pun la fiert in apa cu sare.Ii fierbem doar pe jumatate, sa nu se sfarame de tot feliile…Dupa care ii scurgem de apa.Sunca o taiem bucati mici.Mararul il tocam foarte fin.Dam branza pe razatoare.Batem bine ouale cu condimentele dupa gust, adaugam smantana si mararul.Ungem un vas cu unt si presaram putin pesmet. Asezam jumatat

Budinca de cartofi

Ingrediente

  • 5-6 cartofi potriviti200 g sunca de pui200 g branza de vaci putin sarata2 oua100 g smantanamararsare, piper, busuioc

Mod de preparare

  • Cartofii se curata de coaja,se spala si se taie felii subtiri apoi se pun la fiert in apa cu sare.Ii fierbem doar pe jumatate, sa nu se sfarame de tot feliile…Dupa care ii scurgem de apa.Sunca o taiem bucati mici.Mararul il tocam foarte fin.Dam branza pe razatoare.Batem bine ouale cu condimentele dupa gust, adaugam smantana si mararul.Ungem un vas cu unt si presaram putin pesmet. Asezam jumatate din cantitatea de cartofi, apoi repartizam sunca, jumatate din cantitatea de branza si turnam jumatate din amestecul de oua. Punem deasupra restul cartofilor, restul de branza si de amestec de oua.Dam budinca la cuptor pentru 20-25 minute.O servim calda sau rece, cu salata verde, cu acrituri sau stropita cu smantana.

Share