Deserturi

Briose gigant

1. Incinge cuptorul la 180 C. 2. Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si esenta de rom.Incorporeaza untul topit si laptele. Amesteca faina cu cacaoa, praful de copt si sarea apoi inglobeazale in compozitia precedent. Imparte aluatul intr-o tava de briose gigant si da la copt 20-30 minute.Lasa sa se raceasca complet.3. Pentru crema, pune frisca intr-o cratita pe foc mic. Adauga ciocolata si la

Briose gigant

Ingrediente

  • Aluat 4 oua 120 gr zahar 1 lingurita esenta de rom 50 gr unt, topit 50 ml lapte 80 gr faina 50 gr cacao pudra 1 lingurita praf de copt un praf de sare Crema 200 ml frisca lichida 100 gr ciocolata amaruie 100 gr ciocolata cu lapte nuci caramelizate, tocate marunt

Mod de preparare

  • 1. Incinge cuptorul la 180 C. 2. Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si esenta de rom.Incorporeaza untul topit si laptele. Amesteca faina cu cacaoa, praful de copt si sarea apoi inglobeazale in compozitia precedent. Imparte aluatul intr-o tava de briose gigant si da la copt 20-30 minute.Lasa sa se raceasca complet.3. Pentru crema, pune frisca intr-o cratita pe foc mic. Adauga ciocolata si lasa pe foc pana cand ciocolata se topeste, amestecand pana la omogenizare.Ia cratita de pe foc si pune compozitia la racit cateva ore. Dupa acele cateva ore, scoate crema de la rece si bate-o cu mixerul cateva minute pana cand are consistent unei cr me.Incorporeaza nucile caramelizate. 4.Scobeste briosele in mijloc si umple-le cu crema apoi de coreaza briosele dupa imaginatie.

Share