Bucataria frantuzeasca

Briose frantuzesti (classic brioche) – By Staub

Aceasta reteta clasica frantuzeasca iti va acompania in mod placut cafeaua de dimineata.

Pastreaza 10 gr de unt pentru tapetat tava, iar pe restul topeste-l. Incalzeste usor laptele. Pune deoparte 20 ml de lapte pentru mai tarziu. Adauga in lapte untul topit, ouale, zaharul, un praf de sare si drojdia. Amesteca pana obtii un amestec omogen, apoi adauga si faina. Framanta aluatul pana obtii o sfera ferma. Acopera-l si lasa-l intr-o incapere calda pana cand isi dubleaza volumul.. Tapete

Briose frantuzesti (classic brioche) – By Staub


Portii

6

portii


Timp preparare

37

minute


Timp gatire

37

minute

Ingrediente

  • 160 gr unt

  • 3 buc ou

  • 5 gr sare

  • 25 gr zahar

  • 25 gr drojdie proaspata

  • 135 ml lapte

  • 500 gr faina

  • 1 buc galbenus de ou

Mod de preparare

  • Pastreaza 10 gr de unt pentru tapetat tava, iar pe restul topeste-l. Incalzeste usor laptele. Pune deoparte 20 ml de lapte pentru mai tarziu. Adauga in lapte untul topit, ouale, zaharul, un praf de sare si drojdia. Amesteca pana obtii un amestec omogen, apoi adauga si faina. Framanta aluatul pana obtii o sfera ferma. Acopera-l si lasa-l intr-o incapere calda pana cand isi dubleaza volumul.
  • Tapeteaza cu unt si faina o forma de copt. Rastoarna aluatul pe o suprafata de lucru pudrata cu faina si imparte-l in 6 parti egale. Formeaza cate o sfera din fiecare si asaza-le pe toate in aceeasi tava. Lasa la dospit pentru inca 30 de minute.
  • Intre timp, preincalzeste cuptorul la 180°C si fixeaza gratarul pe sina cea mai joasa. Bate galbenusul de ou, adauga laptele si unge briosa cu acest amestec. Coace pentru aproximativ 45 de minute.

Share