Fara gluten

Briose fara gluten cu merisoare

Pentru persoanele cu intoleranta la gluten sunt foarte gustoase.

Intr-un castron, se pun ingredientele uscate: faina cernuta cu praful de copt si zaharul brun.. Se adauga apoi uleiul, laptele, sucul de portocale si se mixeaza 5 minute.. La final, se incorporeaza merisoarele si se amesteca usor cu spatula.. Dupa omogenizare, se umplu formele unse cu putin ulei si tapetate cu faina, apoi la cuptor vor sta 30 de minute la 160°C.. Dupa ce s-au racit, se scot din f

Briose fara gluten cu merisoare


Portii

4

portii


Timp preparare

17

minute


Timp gatire

17

minute

Ingrediente

  • 250 gr faina fara gluten

  • 150 gr zahar brun

  • 100 ml ulei vegetal

  • 10 gr praf de copt fara gluten

  • 100 ml lapte de migdale

  • 80 ml suc de portocale

  • 100 gr merisoare

  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

  • Intr-un castron, se pun ingredientele uscate: faina cernuta cu praful de copt si zaharul brun.
  • Se adauga apoi uleiul, laptele, sucul de portocale si se mixeaza 5 minute.
  • La final, se incorporeaza merisoarele si se amesteca usor cu spatula.
  • Dupa omogenizare, se umplu formele unse cu putin ulei si tapetate cu faina, apoi la cuptor vor sta 30 de minute la 160°C.
  • Dupa ce s-au racit, se scot din forme si se pudreaza cu zahar pudra.

Share