Deserturi

Briose cu vanilie

O prajitura foarte aspectuoasa si delicioasa, potrivita pentru ocazii speciale.

Intr-un vas, amestecati faina, praful de copt si sarea. Adaugati 200 gr de zahar si esenta de vanilie si amestecati.. Puneti ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi adaugati smantana si uleiul. Amestecati totul, pana ingredientele se combina foarte bine. Se poate folosi mixerul. Adaugati untul si amestecati bine; veti avea un aluat sfaramicios, deoarece este o cantitate mica de unt.. Adaugat

Briose cu vanilie


Portii

12

portii


Timp preparare

40

minute


Timp gatire

40

minute

Ingrediente

  • 180 gr faina

  • 300 gr zahar

  • 60 ml ulei de floarea soarelui

  • 100 ml lapte

  • 60 gr unt

  • 75 gr smantana grasa

  • 10 ml esenta de vanilie

  • 1 lingurita praf de copt

  • 1 lingurita sare

  • 200 gr crema mascarpone

  • 200 gr branza de vaci dulce

  • 20 ml suc de sfecla

  • 2 buc ou

Mod de preparare

  • Intr-un vas, amestecati faina, praful de copt si sarea. Adaugati 200 gr de zahar si esenta de vanilie si amestecati.
  • Puneti ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi adaugati smantana si uleiul. Amestecati totul, pana ingredientele se combina foarte bine. Se poate folosi mixerul. Adaugati untul si amestecati bine; veti avea un aluat sfaramicios, deoarece este o cantitate mica de unt.
  • Adaugati incet laptele si amestecati continuu. Veti avea un aluat mai lichid; nu va faceti griji, asa trebuie sa fie.
  • Se preincalzeste cuptorul, la 180°C; pregatiti tava pentru briose, punand in fiecare forma, o hartie de copt si le umpleti pana la jumatate cu aluat.
  • Coaceti 15 minute si testati cu scobitoarea daca s-au copt. Daca nu sunt gata, mai lasati-le 2 minute si testati din nou. Vor ramane albe, nu devin maro la coacere, de aceea trebuie testate, sa nu le lasati prea mult. Dupa ce s-au copt, se scot din tava si se lasa la racit.
  • Pentru crema, amestecam cu mixerul branza de vaci, mascarponele si 100 gr de zahar, apoi adaugam suc de la o sfecla rosie, data pe razatoare, pentru a obtine o culoare placuta.
  • Ornam cu crema briosele si deasupra putem adauga bucati de fructe sau bomboane.

Share