Retete de prajituri

Briose cu smochine si migdale

Am gasit pe site-ul Good Food aceasta reteta delicioasa de briose cu smochine si care in acelasi timp este si foarte aspectuoasa.

Se amesteca ingredientele cu mixerul pana se omogenizeaza.

Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.

In tava pentru briose se aseaza formele de hartie si se imparte aluatul astfel incat sa nu depaseasca 2/3 din capacitatea formelor.

Smochinele se taie in jumatati si apoi cresteaza in forma de evantai; se aseaza pe briose , presandu-le ca sa patrunda putin in aluat.

Se p

Briose cu smochine si migdale


Portii

12

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 175 g de făină

  • ½ linguriță praf de copt stins cu zeama de lamaie

  • 175 g de unt moale

  • 175 g de zahăr

  • 175 g de migdale măcinate

  • 1 lingură apă de trandafiri

  • 3 ouă mari

  • smochine coapte

  • coaja rasa de la o lamaie

  • 1 mână fulgi de migdale

Mod de preparare

  • Se amesteca ingredientele cu mixerul pana se omogenizeaza.

    Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.

    In tava pentru briose se aseaza formele de hartie si se imparte aluatul astfel incat sa nu depaseasca 2/3 din capacitatea formelor.

    Smochinele se taie in jumatati si apoi cresteaza in forma de evantai; se aseaza pe briose , presandu-le ca sa patrunda putin in aluat.

    Se presara briosele cu fulgii de migdale si se dau la cuptor 40 de minute sau pana se rumenesc.

    Se scot pe un gratar de prajituri si se lasa sa se raceasca.

    Se servesc cu ceai.

    Pofta buna!

Share