Party

Briose cu mere, zahar brun si faina integrala

Briose pufoase si aromate.

Incingem cuptorul la 220°C si pregatim formele de briose.. Batem spuma untul cu zaharul alb si 50 gr de zahar brun. Adaugam oul, iaurtul, laptele si omogenizam.. Intr-un bol, combinam faina integrala cu faina alba, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Adaugam ingredientele uscate peste amestecul de unt si omogenizam.. Curatam merele de coaja, le taiem cubulete, le stropim

Briose cu mere, zahar brun si faina integrala


Portii

9

portii


Timp preparare

25

minute


Timp gatire

25

minute

Ingrediente

  • 120 gr faina integrala

  • 130 gr faina alba

  • 1 lingurita praf de copt

  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

  • 0.25 lingurita sare

  • 1 lingura scortisoara macinata

  • 115 gr unt

  • 100 gr zahar alb

  • 100 gr zahar brun

  • 1 buc ou

  • 230 gr iaurt

  • 50 ml lapte

  • 3 buc mere

  • 1 lingura suc de lamaie

Mod de preparare

  • Incingem cuptorul la 220°C si pregatim formele de briose.
  • Batem spuma untul cu zaharul alb si 50 gr de zahar brun. Adaugam oul, iaurtul, laptele si omogenizam.
  • Intr-un bol, combinam faina integrala cu faina alba, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Adaugam ingredientele uscate peste amestecul de unt si omogenizam.
  • Curatam merele de coaja, le taiem cubulete, le stropim cu sucul de lamaie si le incorporam in aluat.
  • Impartim aluatul in forme si presaram restul de zahar brun pe deasupra.
  • Coacem timp de 18 minute, dupa care reducem temperatura la 200°C si le mai coacem inca 10 minute sau pana cand o scobitoare infipta in mijlocul briosei iese curata.
  • Le lasam sa se raceasca putin, inainte de a le scoate din forma.

Share