Deserturi

Briose cu mere si glazurate cu ciocolata

Se amesteca ingredientele uscate (faina, praful de copt, cacao,bicarbonatul, aromele, sarea). Separat, se bat ouale cu zaharul spuma. Se adauga alternativ ulei si lapte si se omogenizeaza bine. Se incorporeaza ingredientele uscate treptat, iar la sfarsit merele rase si calite. Se pune aluat in fiecare forma, dar nu se umple, ci cam 3/4 din forma. Se dau la cuptor, la 200 grade, pentru 15 minute. Cand sunt gata, se scot din formele de teflon (nu si din cele de hartie) si se lasa pe un gratar sa se raceasca, apoi se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga smantana si se mesteca bine. Se ung briosele cu crema obtinuta lasata 5 minute sa se raceasca, punand doar pe mijloc si lasand-o sa curga singura pe margini. Sunt extraordinar de pufoase, afanate si aromate.

Merele se pot inlocui cu dovleac.

Gustare, desert sau mic dejun, micutele briose englezesti sunt binevenite oricand! Doar nu degeaba le indrageau britanicii la ceaiul de la ora 5! 🙂 Sunt atat de celebre incat, in urma popularitatii lor a ramas chiar si un cantec pentru copii (Muffin Man).

Briose cu mere si glazurate cu ciocolata

Ingrediente

  • 250 g faina2 linguri cacao1 lingurita scortisoara1/8 lingurita cuisoare macinate1/8 lingurita nucsoara macinata1/8 lingurita ghimbir macinat1 plic praf de coptun praf de sare1 lingurita bicarbonat4 linguri mere rase si calite cu putin zahar (cam 3 mere)150 g zahar3 oua mari5 linguri lapte rece4 linguri ulei floarea soareluio ciocolata cu lapte (100 g)o lingura smantana dulceforme de hartie (sau ulei si faina pentru tapetat formele)

Mod de preparare

  • Gustare, desert sau mic dejun, micutele briose englezesti sunt binevenite oricand! Doar nu degeaba le indrageau britanicii la ceaiul de la ora 5! 🙂 Sunt atat de celebre incat, in urma popularitatii lor a ramas chiar si un cantec pentru copii (Muffin Man).

Share