Party

Briose aperitiv a la Carmela

Briose sarate, potrivite pentru aperitiv.

Se amesteca cascavalul ras cu ardeiul taiat cubulete si cu baconul. Separat, amestecam drojdia cu laptele caldut, pana se dizolva complet drojdia. Lasam sa creasca.. Peste acestea, se adauga pe rand uleiul, sarea, un ou si maslinele (feliate si fara samburi). Se adauga faina cernuta, ca sa nu se formeze cocoloase, si amestecam cu o spatula. Gustam. Adaugam si laptele cu drojdia peste aceasta compo

Briose aperitiv a la Carmela


Portii

16

portii


Timp preparare

22

minute


Timp gatire

22

minute

Ingrediente

  • 100 gr bacon

  • 250 gr faina

  • 75 gr masline verzi

  • 75 gr masline negre

  • 50 gr cascaval

  • 250 ml lapte

  • 50 ml ulei

  • 2 buc ou

  • 7 gr drojdie uscata

  • 3 gr sare

  • 1 buc ardei rosu

Mod de preparare

  • Se amesteca cascavalul ras cu ardeiul taiat cubulete si cu baconul. Separat, amestecam drojdia cu laptele caldut, pana se dizolva complet drojdia. Lasam sa creasca.
  • Peste acestea, se adauga pe rand uleiul, sarea, un ou si maslinele (feliate si fara samburi). Se adauga faina cernuta, ca sa nu se formeze cocoloase, si amestecam cu o spatula. Gustam. Adaugam si laptele cu drojdia peste aceasta compozitie. Omogenizam bine.
  • Punem compozitia in forme de silicon, in care am pus hartie, si dam la cuptor (acesta a fost preincalzit), la 180°C, timp de 30 de minute. In ultimele cinci minute, batem si al doilea ou si ungem briosele, dupa care le mai lasam putin la cuptor.

Share